Картопляні рулетики
Інгредієнти:
для тіста:
– 100 мл води,
– 0,5 ч. л. солі,
– 200 г борошна,
– 1 ст. л. олії,
– щіпка меленої куркуми за бажанням (для кольору) ;
для начинки:
– 4 середні картоплини,
– 1 ч. л. цукру,
– 1,5 ч. л. солі,
– пучок улюбленої зелені (петрушка, кріп, кінза, базилік),
– 1/4 ч. л. карі,
– 1/6 ч. л. меленого імбиру,
– 1,5 ч. л. насіння кунжуту.
Спосіб приготування:
Картоплю ретельно вимийте та відваріть у мундирі. Очистіть від шкірки й розімніть. Додайте подрібнену зелень, кунжут, сіль, цукор і спеції, перемішайте.
Змішайте борошно, куркуму, сіль, воду та масло. Замісіть еластичне тісто, накрийте й залиште на 30 хвилин.
Розкачайте тісто в тонкий пласт завтовшки 3–4 мм. Викладіть начинку, придавлюючи її долонею. Зверніть рулет. Наріжте його на скибочки завтовшки 1,5–2 см, викладіть їх на присипану борошном поверхню. Розігрійте в сковорідці 1–2 ст. л. олії й обсмажте рулетики до золотистого кольору.
За короткий час готова ціла гора частування, смачного і ситного. Можна подавати як закуску до овочів та перших страв, але рулетики й самі розійдуться вмить!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися