Пісний кавовий пиріг
Інгредієнти
– 250 г борошна,
– 1 ч. л. соди,
– 3 ч. л. кава,
– 1 склянка цукру,
– 2 ст. л. меду,
– 1/2 склянки чорносливу чи ізюму,
– 1/2 склянки волоських горіхів,
– щіпка солі,
– 250 мл гарячої води.
Спосіб приготування:
Каву розчиняємо в гарячій воді. Якщо варимо натуральну, то необхідно 250 г кави. У гарячу каву додаємо цукор і мед. Перемішуємо до повного їхнього розчинення.
Горіхи подрібнюємо блендером або ріжемо на невеликі шматочки ножем. Окремо з’єднуємо горіхи та сухофрукти, додаємо приблизно столову ложку борошна й перемішуємо. Родзинки та горіхи обсипаємо борошном для того, щоб у процесі випікання вони не опустилися на дно пирога.
Коли рідина охолоне до кімнатної температури, додаємо в неї соду (не гасимо).
Борошно просіваємо і невеликими частинами всипаємо в тісто. Також паралельно додаємо і суміш горіхів з родзинками. Усе добре збиваємо вінчиком. У процесі замішування тісто починає поступово пінитися. Це реакція соди. Продовжуємо додавати борошно й добре перемішувати. У підсумку має вийти тісто трохи густіше, ніж на оладки. Залишаємо його мінімум на 20 хвилин настоятися.
У змащену олією форму викладаємо тісто. Випікаємо 60 хвилин при температурі 180°.
Готовий пиріг можна прикрасити фруктами, горіхами й посипати цукровою пудрою чи полити глазур’ю.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися