11496
15:00 15.032017

Пісний кавовий пиріг

Цікаве 1819

кофейникІнгредієнти

– 250 г борошна,

– 1 ч. л. соди,

– 3 ч. л. кава,

– 1 склянка цукру,

– 2 ст. л. меду,

– 1/2 склянки чорносливу чи ізюму,

– 1/2 склянки волоських горіхів,

– щіпка солі,

– 250 мл гарячої води.

Спосіб приготування:

Каву розчиняємо в гарячій воді. Якщо варимо натуральну, то необхідно 250 г кави. У гарячу каву додаємо цукор і мед. Перемішуємо до повного їхнього розчинення.

Горіхи подрібнюємо блендером або ріжемо на невеликі шматочки ножем. Окремо з’єднуємо горіхи та сухофрукти, додаємо приблизно столову ложку борошна й перемішуємо. Родзинки та горіхи обсипаємо борошном для того, щоб у процесі випікання вони не опустилися на дно пирога.

Коли рідина охолоне до кімнатної температури, додаємо в неї соду (не гасимо).

Борошно просіваємо і невеликими частинами всипаємо в тісто. Також паралельно додаємо і суміш горіхів з родзинками. Усе добре збиваємо вінчиком. У процесі замішування тісто починає поступово пінитися. Це реакція соди. Продовжуємо додавати борошно й добре перемішувати. У підсумку має вийти тісто трохи густіше, ніж на оладки. Залишаємо його мінімум на 20 хвилин настоятися.

У змащену олією форму викладаємо тісто. Випікаємо 60 хвилин при температурі 180°.

Готовий пиріг можна прикрасити фруктами, горіхами й посипати цукровою пудрою чи полити глазур’ю.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне