Домашній бананово-яблучний зефір
Інгредієнти:
– яблучне пюре – 100 г,
– бананове пюре – 150 г,
– вода – 150 г,
– агар-агар – 9 г,
– цукор – 400 г,
– яєчний білок – 1 шт.
Спосіб приготування:
Із двох яблук вийняти серцевину, запекти в духовці при 180° протягом 20–25 хв. або в мікрохвильовій печі 5–7 хв. до м’якого стану. Відокремити м’якоть, блендером збити до однорідного стану. Два банани подрібнити блендером до пюреподібного стану. З’єднати обидва пюре, має вийти 250 мл.
Перекласти в чашу міксера, остудити. Додати білок і почати збивати на середній швидкості. У сотейнику змішати воду з агар-агаром, всипати цукор, поставити на вогонь. Постійно помішуючи, довести до 110°.
Тонкою цівкою влити сироп по стінці чаші під час збивання пюре (до цього моменту маса повинна збільшитися у 2–3 рази й добре тримати форму). Збивати до збільшення в обсязі ще приблизно удвічі й до того моменту, як маса добре триматиме форму. Перекласти зефірну масу в кондитерський мішок з насадкою, видавити на пергамент половинки, витримати їх добу при кімнатній температурі для стабілізації. Наступного дня склеїти половинки й обваляти в цукровій пудрі.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися