Картопляні зрази з грибами
Інгредієнти:
– 1 кг крохмалистої картоплі,
– 2 ст. л. манки,
– 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
– 3 ст. л. оливкової олії + ще для обсмажування,
– кукурудзяне або пшеничне борошно,
– сіль;
для начинки:
– 500 г печериць або глив,
– 2 середні цибулини,
– 2 шматочки сушеного білого гриба (по можливості),
– оливкова олія,
– сіль, мелений чорний перець.
Спосіб приготування:
Зваріть картоплю в мундирі до м’якості. Обдайте її холодною водою, трохи охолодіть і почистіть. Натріть на тертці, посоліть.
Залийте манку 3–4 ст. л. відвару від картоплі й перемішайте. Додайте манну масу в картопляну, посипте все крохмалем і ретельно перемішайте. Полийте олією і ще раз перемішайте. Дайте картопляному тісту постояти 20–30 хв.
Тим часом приготуйте начинку: наріжте гриби невеликими кубиками. Почистіть і дрібно наріжте цибулю. У сотейнику нагрійте на середньому вогні трохи олії, покладіть цибулю, обсмажте до золотистого кольору, 7–10 хв.
Додайте гриби, збільште вогонь до сильного й обсмажуйте, поки не випарується рідина. Якщо у вас білі гриби, подрібніть їх у порошок у ступці або в кавомолці й посипте начинку. Приправте сіллю та перцем.
Мокрими руками зробіть з картопляного тіста круглі коржі. У центр кожного покладіть грибну начинку й виліпіть круглі котлетки. Обваляйте їх у борошні та смажте в олії під кришкою до рум’яної скоринки з обох боків. Подавайте гарячими.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися