Мукачівка готує піцу з кляґаним сиром
Мукачівка Марія Чорній поділилася з «Карпатським об’єктивом» рецептом приготування піци.
– Мої чоловік та діти звикли до випічки. Часто печу колачі, булочки, пиріжки, завиванці. Урізноманітнюю меню піцою. Але італійську страву готую не таку, як у кафе, що лише рот злакомиш, а таку, що можна наїстися від пуза: багато хліба і багато начинки, – зауважує жінка.
На час мого візиту господиня приготувала піцу з дріжджового тіста з ковбасою та кляґаним сиром – будзом. Як тісто підійшло, розкачала його у пласт, поставила у змащене соняшниковою олією велике деко. Тісто змастила майонезом, густо виклала порізану соломкою ковбасу, посипала консервованою кукурудзою. Начинку утрамбувала рукою, аби трималася купи. Потім полила домашнім кетчупом, притрусила тертим кляґаним сиром. Залишила на 20 хвилин, аби тісто підійшло з начинкою. Поставила в розігріту до 250° духовку.
Під час випікання Марія виказала свої кулінарні секрети: «Варена ковбаса не має гострого смаку, вона ніжна, її всі люблять, тому для піци беру таку. Звертаю увагу на дату виготовлення. Після перегляду кількох передач «Ревізора» стала уважною під час придбання продуктів на ринку та в супермаркетах. Менше купую напівфабрикати, стараюся готувати сама і вареники, і пельмені. До речі, термічно оброблена ковбаса запобігає отруєнню чи розладам травлення. Мої люблять кукурудзу, її додаю не тільки до начинки піци, а й до салатів. Днями гостювала в мене сестра Оля, привезла гостинець – будз із домашнього молока, який приготувала мама. Смачний, жирний, як масло. Його я і додала до піци. Який сир маю в холодильнику, такий і йде на піцу, зазвичай це голландський».
За сім хвилин до готовності жінка збиває міксером два яйця з 150 г майонезу, цією сумішшю приливає піцу. Випічка пахне на всю хату.
– Моя піца соковита, її можна їсти теплою і холодною. Не черствіє 2–3 дні. У разі чого можна підігріти в мікрохвильовій печі, – нарізає прямокутними кусками і ставить на тарілку. До страви подає чорний чай.
Хоча піца не моя страва, але Маріїна піца дуже сподобалася – смачна, ароматна.
У піст Чорній готує піцу зі свіжомороженими білими грибами, грибним паштетом та пісним майонезом.
Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися