27495
15:08 22.052019

Булочки з маком

Цікаве 1950

Інгредієнти:

– 200 мл молока,

– 200 г борошна,

– 15 г свіжих дріжджів,

– 10 морква цукру.

Інгредієнти для тіста на булочки:

– опара,

– 400 г борошна,

– 150 мл води,

– 50 г цукру,

– 30 мл соняшникової олії,

– 2 г солі.

Інгредієнти для начинки:

– 200 г маку,

– 100 г родзинок,

– 30 г білка,

– 150 г цукру.

Борошно змішуємо із дріжджами, розтираючи їх руками. Додаємо цукор та тепле молоко. Перемішуємо всі інгредієнти та накриваємо рушником. Щоб опара (рідке тісто) підійшла, ставимо її на годину в тепле місце без протягів.

З’єднуємо борошно та цукор. Додаємо сіль, воду та олію – ретельно перемішуємо. Опару додаємо до тіста вже наприкінці. Замішуємо тісто 15 хвилин, доки воно не перестане липнути до рук.  Для другого підйому тіста накриваємо його рушником та залишаємо на годину в теплому місці.

Готуємо начинку. Запарюємо окропом мак на 15-20 хвилин. Замочуємо в теплій воді родзинки. Проціджуємо мак та родзинки від зайвої води. З’єднуємо білок із маком та родзинками. Ретельно перемішуємо з цукром до однорідної маси.

Далі тонко розкачуємо тісто. Викладаємо макову начинку за допомогою силіконової лопатки на всю площину тіста. Скручуємо у рулет, ретельно прищіпуючи краї. Розрізаємо гострим ножем рулет на однакові шматочки.

Викладаємо на деко, вкрите пергаментом, дотримуючись відстані між булочками. Змащуємо булочки жовтком із водою. Випікаємо булочки з маком 50 хвилин за температури 170 градусів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах