16175
09:40 15.092017

Цибуля фарширована

Цікаве 2335

цибуляІнгредієнти:

– цибуля середня – 12 шт.,

– бульйон яловичий – 1 л,

– яловичина – 600 г,

– рис – 1/2 склянки,

– вершкове масло – 50 г,

– кип’ячена вода – 100 мл,

– червоний болгарський перець – 1 шт.,

– яйце – 1 шт.,

– оцет – 2 ст. ложки,

– паприка – 2 ч. ложки,

– сметана, зелень, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю помити, зрізати верхівки і скласти в каструлю (чистити не потрібно). Залити холодною водою так, щоб вона покривала цибулю, додати оцет, довести до кипіння і варити 10–12 хвилин на середньому вогні. Коли серединки цибулі під час варіння почнуть висуватися догори, це означатиме, що цибуля зварена. Тоді киплячу воду злити, а цибулю залити льодяною.

Вичавити серединку з кожної цибулини, акуратно стискаючи її рукою. Лушпиння теж обібрати. Яловичину помити, порізати на невеликі шматки і змолоти на м’ясорубці разом із серединками з цибулі.

Рис помити, зварити й додати до фаршу. Туди ж додати сире яйце, сіль, чорний мелений перець, воду і добре збити. Начинити фаршем цибулю і скласти її в каструлю одним шаром впритул одна до одної.

Болгарський перець помити, почистити та змолоти на м’ясорубці або подрібнити в блендері. Бульйон закип’ятити, додати в нього мелений болгарський перець, паприку і, якщо потрібно, досолити за смаком.

Залити киплячим бульйоном фаршировану цибулю. Зверху викласти шматочки вершкового масла. Довести до кипіння і готувати на середньому вогні одну годину. Подавати цибулю гарячою як самостійну страву зі сметаною та зеленю за смаком.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах