13940
11:12 24.052017

Пиріг зі шпинатом та фетою

Цікаве 1721

пиріг шпинатІнгредієнти

для тіста:

– борошно – 200 г,

– маргарин або вершкове масло – 100 г,

– холодна вода – 4–6 ст. л.;

для начинки:

– листя шпинату (без стебел) – 400 г,

– сир «Фета» – 200 г,

– вершки (20% жирності) – 200 г,

– яйця – 2 шт.,

– оливкова олія – 2 ст. л.,

– вершкове масло – 2 ст. л.,

– мелений мускатний горіх – 1/2 або за смаком,

– ріпчаста цибуля – 150 г.

Спосіб приготування:

Приготувати тісто. До просіяного борошна додати порізане кубиками вершкове масло або маргарин. Якщо використовуєте масло, то всипте ще дрібку солі. Усе добре перетерти рукою. Потім влити воду й замісити м’яке еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник приблизно на 40 хв.

Тим часом приготувати начинку. У великій сковорідці розігріти вершкове масло та оливкову олію, викласти порізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю і злегка її підрум’янити. Додати до цибулі листя шпинату, помішуючи, тушкувати 3–4 хв., поки листя не «зів’яне». Потім сковорідку відставити з вогню й додати до шпинату потертий на тертці або розім’ятий виделкою сир «Фета». Усе ретельно перемішати.

Охолоджене тісто розкачати, викласти у форму і сформувати бортики. На тісто викласти шпинат із сиром та розрівняти.

Приготувати заливку. Яйця (2 шт.) збити вінчиком до однорідності, додати мускатний горіх, вершки й перемішати. Заливку можна посолити, але трошки, бо сир «Фета» дуже солоний.

Яєчно-вершковою сумішшю залити шпинат із сиром. Пиріг трохи струснути, щоб заливка заповнила всі пустоти.

Пиріг помістити в розігріту до 190° духовку й випікати приблизно 30 хв.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах