28174
12:03 17.072019

Кекс із шоколадом, грушею і ганашем

Цікаве 1630

Інгредієнти:

– 250 гр. вершкового масла,

– 160 гр. цукру,

– 4 яйця,

– 50 гр. чорного шоколаду,

– 1 ч. л. розпушувача,

– 250 гр. борошна,

– 20 гр. какао,

– 80 гр. молока,

– 3 середні груші.

Для шоколадного ганашу:

– 100 гр. чорного шоколаду (70% какао),

– 25 гр. вершкового масла,

– 50 гр. молока.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте масло та цукор, збивайте міксером близько трьох хвилин. Додайте по одному яйцю, не припиняючи змішування. Потім додайте розтоплений (не гарячий) шоколад і добре все знову перемішайте.

У окремій мисці змішайте сухі інгредієнти. Додайте 1/3 частину суміші в яєчну масу та перемішайте на низькій швидкості. Поступово додайте борошно, що залишилося. Наприкінці додайте молоко та перемішайте тісто ще раз.

Підготуйте форму для кекса (26*10 см). На дно викладіть трохи тіста. Рівномірно по формі розподіліть попередньо очищені груші (зріжте низ та поставте груші вертикально). Налийте у форму тісто, яке залишилося. Випікайте 60-80 хвилин у попередньо розігрітій духовці при температурі 180°С.

Готовий кекс витягніть із духовки. Дайте охолонути приблизно 5 хв., потім обережно вийміть кекс із форми та викладіть його на решітку, щоб дати охолонути.

Тим часом підготуйте ганаш. Для цього розтопіть у сотейнику шоколад та вершкове масло, додайте молоко та добре все змішайте. Полийте ганашем грушевий кекс. Перед подачею дайте десерту повністю охолонути.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах