Пасхальний вінок

Опубліковано: | Переглядів: 189
  • Поділіться із друзями:

Інгредієнти

– молоко – 250 мл,

– вершкове масло або маргарин – 70 г,

– яйця – 2 шт.,

– цукор – 150 г,

– сухі дріжджі – 2 ч. л.,

– сіль – 0,5 ч. л.,

– ванільний цукор – 1 пакетик,

– борошно – 600-700 г,

– родзинки – 100 г,

– курага – 100 г,

– волоські горіхи – 100 г.

Спосіб приготування

Для начинки родзинки та курагу залити окропом на 5-10 хвилин, потім воду злити, просушити на паперовому рушникові або серветці і нарізати дрібними кубиками. Горіхи подрібнити ножем або у блендері.

У теплому молоці розвести дріжджі і залишити, щоб вони підійшли шапочкою. Яйця з цукром збити виделкою, добавити масло кімнатної температури, сіль, ванільний цукор, дріжджі з молоком і все перемішати.

Поступово додаючи борошно, замісити м’яке тісто, яке буде відставати від рук, і залишити його у теплому місці. Коли тісто збільшиться вдвічі, легенько обім’яти його руками, розділити на три частини.

Кожну частину розкочувати у пласт приблизно 10-12 х 45-50 см, викласти начинку, защипнути краї.

Стиснути руками ковбаски по всій довжині, щоб випустити повітря. Викласти ковбаски поряд, сплести з них косу, закрутити у кільце і защипнути краї. Викласти кільце у форму для запікання і залишити на 20 хвилин.

Змазати кільце зверху яйцем і поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин, до готовності.

Готове кільце зверху прикрасити присипкою або цукровою пудрою.

«Карпатський об’єктив»

Анонси подій

Array

Останні новини

Переглянути всі Останні новини
city.uz.ua Globalistic crossword

    Ми в соцмережах:

Спецпроекти