17015
14:38 13.102017

Баклажановий крем-суп «Ренуар»

Цікаве 1895

крем суп 2Інгредієнти:

– баклажани – 300 г,

– помідори – 1 шт.,

– цибуля ріпчаста – 1 шт.,

– часник – 4 зуб.,

– бульйон (овочевий) – 300 мл,

– вершки – 150 мл,

– сир вершковий (м’який) – 30 г,

– приправа (прованські трави) – 1 ч. л.,

– перець червоний пекучий мелений та сіль – за смаком,

– оливкова олія (для смаження) – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Баклажани чистимо, ріжемо невеликими шматочками (часточками або кубиками) і залишаємо в підсоленій воді 15 хвилин. Це дозволить позбутися зайвої гіркоти. Обдаємо окропом помідор, знімаємо з нього шкірку й ріжемо на 4 частини. Очищаємо часник і викладаємо разом з часточками помідора в «кошик» із фольги.

Розігріваємо духовку до 200°С і ставимо запікати хвилин на 20. Це дуже важливий момент, адже саме печені часник і томат нададуть супу особливого смаку.

Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Виймаємо із солоної води баклажани, трохи віджимаємо і додаємо обсмажуватися до цибулі. Туди ж вливаємо склянку овочевого бульйону.

Посипаємо прованськими травами, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися під кришкою близько 10 хвилин.

Виймаємо з духовки помідор з часником та знімаємо з вогню баклажани. Тепер усі овочі треба змішати в блендері й посипати меленим гострим червоним перцем.

До отриманого овочевого пюре додаємо м’який сир і гарячі вершки. Солимо за смаком. Знову перемішуємо блендером до однорідної маси. Суп готовий. Переливаємо страву в супницю і подаємо до столу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах