Чанахи по-львівськи
Інгредієнти:
– свинина (шия) – 700–800 г,
– картопля – 600 г,
– квасоля червона – 1 склянка,
– помідори – 400 г або 1 ст. л. (з гіркою) томатної пасти,
– цибуля – 250 г,
– морква – 200 г,
– часник – 5–6 зубчиків,
– борошно – 4 ст. л.,
– лавровий лист – 2 шт.,
– свіжомелений чорний перець, сіль,
– зелень петрушки,
– смалець або соняшникова олія для смаження,
– 1,3 л води.
Спосіб приготування:
Квасолю відварити. М’ясо нарізати доволі великими шматками. Почищену картоплю та помідори, очищені від шкірки, порізати кубиками, цибулю – дрібними кубиками. Моркву нарізати кружальцями.
Картоплю рівномірно обсмажити на соняшниковій олії чи смальці так, щоб вона була майже готовою. На великому вогні обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки.
Оскільки для приготування чанахів використовується жирне м’ясо, то після його смаження у сковороді повинно бути багато жиру. Якщо його виявиться недостатньо, додайте смалець або олію. До обсмаженого м’яса всипати борошно і, постійно помішуючи, смажити приблизно 3 хв.
Додати дрібно нарізану цибулю, перемішати. Слідом додати моркву, перемішати і, періодично помішуючи, смажити 10–15 хв. на середньому вогні. Потім викласти помідори, усе перемішати і смажити ще приблизно 15 хв.
Якщо замість помідорів додається томатна паста, смажити потрібно значно менше (близько 5 хв.).
Після цього вміст сковорідки перекласти в каструлю й долити води. Швидко довести до кипіння, вкинути лавровий лист, перець, добре посолити. Варити на малому вогні, накривши кришкою, 10–15 хв.
На дно горщиків викласти підсмажену картоплю, на неї варену квасолю, а потім м’ясо з овочами. Вміст горщиків порівну залити юшкою, в якій варилося м’ясо з овочами. Юшка повинна повністю покривати овочі з м’ясом. Якщо її буде недостатньо, у кожен горщик можна долити трохи кип’яченої гарячої води. Горщики накрити кришкою і помістити в розігріту до 220 °С духовку на 20 хв.
Після цього чанахи вийняти з духовки, у кожен горщик вичавити по одному зубчику часнику, накрити кришкою і дати настоятися 10–15 хв.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися