Овочевий суп із сирними кульками
Інгредієнти:
– бульйон (або вода) – 2,5 л,
– перець болгарський (великий) – 1 шт.,
– морква (велика) – 1 шт.,
– цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.,
– картопля (середня) – 5 шт.,
– сир голландський (для кульок) – 100 г,
– яйце (для кульок) – 1 шт.,
– борошно (для кульок) – 100 г,
– зелень петрушки – за смаком,
– сіль, перець чорний – за смаком,
– масло вершкове (для кульок) – 70 г,
– олія – 4 ст. л.
Спосіб приготування:
Сир натріть на дрібній тертці, додайте вершкове масло (кімнатної температури), борошно, яйце, сіль. Добре вимісіть і поставте на 30 хвилин у холодильник.
Моркву натріть на крупній тертці, перець наріжте невеликою соломкою, цибулю та картоплю – кубиками.
У сковороді розігрійте олію й обсмажте цибулю до злегка золотистого кольору. Додайте моркву і, періодично помішуючи, смажте хвилини 3–4. Додайте болгарський перець та обсмажуйте ще хвилин 5. Вимкніть вогонь, всипте чорний перець і спеції, перемішайте. У киплячий бульйон (або воду) опустіть картоплю й обсмажені овочі. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть 15 хвилин.
Тим часом дістаньте з холодильника «тісто» і зліпіть невеликі кульки. Великі не робіть, бо при варінні вони дуже збільшаться в розмірі.
Опустіть у каструлю кульки, перемішайте й варіть хвилин 10–15.
У кінці додайте (за бажанням) нарізану зелень петрушки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися