Угорський суп-гуляш
Інгредієнти:
– 500 г яловичини,
– 1 ст. ложка жиру,
– 1 цибуля ріпчаста,
– 4–5 зубків часнику,
– 500 г картоплі,
– 2 помідори,
– 2 шт. солодкого стручкового перцю,
– сіль,
– спеції: 1 ч. ложка червоного солодкого меленого перцю, дрібка кмину, сіль;
для галушок:
– 1 яйце,
– 100–120 г борошна,
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
М’ясо промивають, нарізають невеликими кубиками. Цибулю та часник обчищають, нарізають дрібними кубиками, пасерують на розігрітому жирі, додають невелику кількість води. Доводять до кипіння, додають м’ясо, сіль, при потребі доливають воду і тушкують, постійно перемішуючи.
Стручковий перець миють, видаляють плодоніжки та насіння, нарізають шматочками. Помідори ошпарюють, знімають шкірку і подрібнюють.
Коли вода, в якій тушкується м’ясо, википить, додають мелений або товчений кмин, болгарський перець і помідори, чергову порцію води й тушкують до готовності м’яса. Доливають 1,5 л води і доводять до кипіння. Опускають у бульйон нарізану кубиками картоплю, а за 5–6 хв. до закінчення приготування додають маленькі галушки.
Для приготування галушок: з усіх складових замішують тісто, формують з нього тоненькі валики, нарізають їх та додають у суп.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися