Рулет зі свинини з овочевою начинкою
Інгредієнти:
– 1,5–1,8 кг свинини (передня частина),
– 1 ст. ложка гірчиці,
– 1 пучок коренів для супу,
– 1–2 шт. цибулі ріпчастої,
– 1 ч. ложка томату-пюре,
– 50 г червоного вина,
– жир,
– 1 головка часнику,
– 1 ст. ложка борошна,
– перець чорний мелений, кмин, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
М’якоть відділяють від реберних кісток, відбивають та змащують із внутрішнього боку гірчицею.
Обчищені корені й цибулю пропускають через м’ясорубку. Мелені овочі викладають рівним шаром на м’ясо (з того боку, який змащений гірчицею) і солять. М’ясо разом з начинкою згортають рулетом, обв’язують міцною ниткою, нашпиговують зубчиками часнику й натирають сіллю, чорним перцем та кмином. Підготовлений рулет кладуть у жаростійкий посуд із розігрітим жиром та обсмажують з усіх боків до світло-коричневого кольору. Потім поміщають у попередньо нагріту духовку й запікають, підливаючи невелику кількість теплої води (підливають збоку посуду). Під час запікання рулет перевертають 10–15 разів, поливаючи при цьому бульйоном або соком, який утворився на листі. Готове м’ясо виймають, охолоджують при кімнатній температурі, звільняють від нитки й нарізають тонкими скибочками.
До соку, який утворився на листі, додають борошно, томат-пюре, вино та сіль за смаком. Доводять до кипіння і через 3–4 хв. знімають з вогню.
Рулет розподіляють на порції й подають із солоними овочами та квашеною капустою. Окремо подають гірчицю та соус.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися