Морквяний торт
Інгредієнти:
– цукор коричневий – 200 г,
– олія – 160 мл,
– несолодкий йогурт – 60 г,
– яйця – 3 шт.,
– борошно – 250 г,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– кориця – 2 ч. л.,
– мускатний горіх – 1 ч. л.,
– сіль – 1/2 ч. л.,
– морква – 260 г,
– горіхи – 100 г.
Спосіб приготування:
Додаємо до цукру олію й добре розмішуємо. Вливаємо йогурт і знову ретельно перемішуємо. Потім додаємо по одному яйця, кожного разу добре все розмішуючи.
В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти. Моркву тремо на тертці. Якщо вона дуже соковита, трохи віджимаємо. Горіхи дрібно нарізаємо. Тут можна дати волю смакам та уподобанням й обрати будь-які інші горіхи або сухофрукти. Поступово в кілька етапів у рідке тісто всипаємо борошно. Залишається покласти моркву й горіхи. Ретельно все перемішуємо.
А тепер невеликий секрет. Яку б ви не взяли форму, щоб не було мороки з вийманням готового коржа, використовуйте прийом «французька сорочка». Для цього потрібно змастити форму маслом (берете невеликий шматочок і рукою змащуєте стінки та дно). Насипаєте жменю борошна й гарненько трясете форму так, щоб воно покрило масло. Надлишки забираєте й отримуєте шар борошняного пилу всередині форми. Тепер можна сміливо заливати тісто, корж вийметься без проблем. Випікаємо при 170° хвилин 30–40. Усе залежить від розміру форми й висоти коржа.
Торт виходить гарної текстури, пухкий і пружний. Безумство ароматів кориці й горіха, солодкість цукру й соковитість моркви. Це чудовий десерт для зимового вечора біля каміна.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися