Торт «Крем-брюле»
Інгредієнти:
для тіста:
– цукор – 1 склянка,
– вершкове масло – 1 ст. л.,
– сметана – 1 склянка,
– борошно – 3 склянки,
– какао – 2 ст. л.,
– сода (погашена оцтом) – 0,5 ч. л.;
для крему:
– 500 мл молока,
– 1 яйце,
– 1 склянка цукру,
– ванілін,
– 3 ст. ложки борошна,
– 200 г м’якого вершкового масла,
– 2 ст. л. какао.
Спосіб приготування:
Цукор розтираємо з розм’якшеним маслом, додаємо сметану, борошно, погашену оцтом соду. Замішуємо тісто. Ділимо його на дві частини, в одну з них додаємо какао. Кожну з частин ділимо ще на три. У нас виходить 6 коржів – три білі та три шоколадні. Випікаємо при 200° С по 5–10 хвилин.
Готуємо крем. Усі інгредієнти змішуємо (крім масла й какао) і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Охолоджуємо. Збиваємо розм’якшене вершкове масло й какао. До масляної маси додаємо невеликими порціями заварний крем.
Коржі промазуємо кремом. Прикрашаємо за бажанням. Кладемо на ніч у холодильник.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися