Шоколадно-бісквітний торт на окропі з кремом
Інгредієнти:
для бісквіта:
– яйця – 2 шт.,
– борошно – 2 склянки,
– цукор – 2 склянки,
– сода – 1,5 ч. л.,
– розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.,
– молоко – 1 склянка,
– олія – 0,5 склянки,
– ванільний цукор – 1 пакетик,
– крутий окріп – 1 склянка,
– какао – 5 ст. л.;
для заварного крему:
– борошно – 2 ст. л.,
– яйця – 2 шт.,
– цукор – 1 склянка,
– молоко – 1 склянка,
– вершкове масло – 200 г;
для шоколадної глазурі:
– молоко – 1 ст. л.,
– какао – 2 ч. л.,
– цукор – 4 ст. л.,
– вершкове масло – 50 г.
Спосіб приготування:
Яйця збити з цукром за допомогою міксера до утворення невеликої піни. До отриманої маси додати молоко кімнатної температури та олію. В окремому посуді змішати просіяне борошно, розпушувач для тіста, соду, какао та ванільний цукор. У яєчно-масляну суміш потроху всипати сухі інгредієнти, продовжуючи все разом збивати. До готового тіста додати склянку крутого окропу й відразу ж усе ретельно перемішати. Вилити тісто у форму для випічки. Пекти приблизно 50 хвилин при 160° С. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.
Готуємо крем. У невеликій каструлі змішати яйця, цукор, борошно та молоко. Суміш поставити на невеликий вогонь і постійно помішувати. Як тільки загусне, вимкнути і зняти з плити. Коли маса охолоне, додати заздалегідь розм’якшене вершкове масло й збити все міксером. Крем поставити в холодильник на 20 хвилин.
Далі готуємо шоколадну глазур. Какао, цукор і борошно змішати в каструлі й поставити на маленький вогонь. Як тільки глазур закипить, знімаємо її з вогню і додаємо шматочок масла. Добре розмішуємо до повного розчинення масла.
Остиглий шоколадний бісквіт розрізаємо на три коржі. Кожен промазуємо кремом. Верхній корж заливаємо гарячою глазур’ю.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися