Медовик на кефірі
Інгредієнти:
для тіста:
– 2 склянки борошна,
– 2 склянки кефіру,
– 2 склянки цукру,
– 2 яйця,
– 2 ст. ложки меду,
– пакетик розпушувача;
для крему:
– 1 л сметани 20–25%,
– 1/2 склянки цукру,
– по одній жмені чорносливу, кураги та родзинок,
– 150 г смаженого мигдалю або інших горіхів.
Спосіб приготування:
Змішати борошно, цукор, кефір, яйця, рідкий мед і розпушувач. Збити міксером. Розділити тісто на дві частини. Випекти два коржі. Остудити й розрізати уздовж на дві частини.
Прокрутити через м’ясорубку чорнослив, курагу та ізюм. Перемішати. Додати подрібнений мигдаль.
Для крему сметану змішати з цукром, збити. Цукор можна замінити цукровою пудрою, а сметани взяти менше. На остиглі коржі намазати крем, посипати горіхами та сухофруктами. Скласти торт та обмазати всі боки.
Прикрасити й дати просочитися в холодному місці.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися