6036
10:35 6.102016

Гарбузовий бісквіт

Цікаве 2385

1Інгредієнти:

– гарбуз – 300–400 г,

– цукор – 150 г,

– мандарини (невеликі) – 2 шт.,

– борошно пшеничне – 170 г,

– горіхи волоські нечищені – 70 г,

– яйця курячі – 2 шт.,

– сіль – 1 щіпка,

– розпушувач для тіста – 1,5 ч. ложки,

– цукор ванільний – 1 пакетик,

– есенція ванільна – 1–2 краплі,

– масло вершкове – 50 г.

Спосіб приготування:

Натираємо на дрібній тертці шкірку мандаринів. Далі розрізаємо ножем на дві половинки і з кожної видавлюємо сік. Промиваємо гарбуз, видаляємо ножем шкірку, натираємо овоч. Волоські горіхи, а також вершкове масло нарізаємо на невеликі шматочки.

Відділяємо білок від жовтка. Жовток відкладаємо, а ємність з білком обмотуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.

Насипаємо борошно невеликими порціями в сито і просіюємо просто в миску. Охолоджені яєчні білки дістаємо з холодильника. Додаємо в ємність дрібку солі і збиваємо все до утворення однорідної пишної маси з піками.

У миску з борошном кладемо цукор, розпушувач для тіста і шматочки вершкового масла, яке подрібнюємо ножем до тих пір, поки не вийде однорідна стружка. Відразу після цього додаємо в тісто апельсинову цедру та щойно вичавлений сік. Знову все добре перемішуємо, але вже за допомогою столової ложки. Потім додаємо в миску подрібнені волоські горіхи, ванільний цукор, ванільну есенцію та яєчні жовтки. Продовжуємо все перемішувати до однорідності. У кінці кладемо в тісто гарбузову стружку, все ретельно перемішуємо й акуратно вводимо невеликими порціями збиті білки.

Готове тісто перекладаємо у форму для запікання. Розігріваємо духовку до температури 180°С і ставимо бісквіт на 30–40 хвилин, до появи на поверхні золотистої скоринки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах