Гарбузовий бісквіт
Інгредієнти:
– гарбуз – 300–400 г,
– цукор – 150 г,
– мандарини (невеликі) – 2 шт.,
– борошно пшеничне – 170 г,
– горіхи волоські нечищені – 70 г,
– яйця курячі – 2 шт.,
– сіль – 1 щіпка,
– розпушувач для тіста – 1,5 ч. ложки,
– цукор ванільний – 1 пакетик,
– есенція ванільна – 1–2 краплі,
– масло вершкове – 50 г.
Спосіб приготування:
Натираємо на дрібній тертці шкірку мандаринів. Далі розрізаємо ножем на дві половинки і з кожної видавлюємо сік. Промиваємо гарбуз, видаляємо ножем шкірку, натираємо овоч. Волоські горіхи, а також вершкове масло нарізаємо на невеликі шматочки.
Відділяємо білок від жовтка. Жовток відкладаємо, а ємність з білком обмотуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.
Насипаємо борошно невеликими порціями в сито і просіюємо просто в миску. Охолоджені яєчні білки дістаємо з холодильника. Додаємо в ємність дрібку солі і збиваємо все до утворення однорідної пишної маси з піками.
У миску з борошном кладемо цукор, розпушувач для тіста і шматочки вершкового масла, яке подрібнюємо ножем до тих пір, поки не вийде однорідна стружка. Відразу після цього додаємо в тісто апельсинову цедру та щойно вичавлений сік. Знову все добре перемішуємо, але вже за допомогою столової ложки. Потім додаємо в миску подрібнені волоські горіхи, ванільний цукор, ванільну есенцію та яєчні жовтки. Продовжуємо все перемішувати до однорідності. У кінці кладемо в тісто гарбузову стружку, все ретельно перемішуємо й акуратно вводимо невеликими порціями збиті білки.
Готове тісто перекладаємо у форму для запікання. Розігріваємо духовку до температури 180°С і ставимо бісквіт на 30–40 хвилин, до появи на поверхні золотистої скоринки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися