Торт «Лісовий Шрек»
Інгредієнти:
для тіста:
– яйця – 3 шт.,
– цукор – 1 склянка,
– какао – 3 ст. л.,
– сметана – 3 ст. л.,
– борошно – 1 склянка,
– розпушувач – 1 ст. л.;
для 1-го крему:
– молоко – 3 склянки,
– манка – 1 склянка,
– цукор – 0,5 склянки,
– масло вершкове – 250 г;
для 2-го крему:
– печиво крекер – 300 г,
– згущене молоко варене – 0,5 л,
– арахіс смажений – 200 г;
для глазурі:
– шоколад – 200 г.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо з цукром, обережно додаємо жовтки і продовжуємо збивати.
Змішуємо какао зі сметаною й додаємо до яєць.
Всипаємо борошно з розпушувачем, добре вимішуємо, розділяємо навпіл і виливаємо в змащену маслом форму. Випікаємо в духовці при температурі 180° 30 хвилин. Мають вийти два коржі.
Готуємо 1-й крем. На молоці варимо манну кашу, додаємо цукор. Коли каша охолоне, збиваємо її з маслом.
Готуємо 2-й крем. Подрібнюємо крекер і змішуємо його зі згущеним молоком та арахісом. Горіхи подрібнювати не треба.
Коли охолонуть коржі, складаємо торт у такому порядку: корж, половина 1-го крему, 2-й крем, 1-й крем, що залишився, корж. Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі й поливаємо ним торт.
Прикрасити можна арахісом або намалювати візерунки на шоколаді ножем.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися