
Качка фарширована
Інгредієнти:
– 1 тушка качки (вагою 1,2–1,5 кг),
– 3 ст. ложки жиру,
– 3–4 картоплини,
– 3 яблука,
– 2–3 ст. ложки молока,
– 1 склянка бульйону,
– спеції: перець чорний мелений, лимонний сік і терта лимонна цедра, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Підготовлену тушку качки опускають на 5–6 хв. у киплячу воду. Потім виймають, відціджують і змащують зсередини невеликою кількістю жиру, змішаного з усіма спеціями.
Картоплю відварюють, протирають крізь сито і змішують з подрібненими на тертці яблуками, молоком та сіллю за смаком (якщо є потрухи, їх відварюють, дрібно січуть і додають до картопляного пюре). Отриманою сумішшю фарширують качку, зашивають, кладуть спинкою вниз на невеликий лист, додають 1 ст. ложку жиру і ставлять у духовку. Смажать 30 хв., періодично підливають збоку листа по 1–2 ст. ложки бульйону або теплої води. Потім качку перевертають, поливають рештою жиру і смажать ще 30 хв., часто поливаючи соком, який утворився на листі.
Готову качку звільняють від нитки і розрізають на порції. До кожної порції подають відповідну кількість начинки та додають тушковану на жирі червоноголову капусту, скроплену вином та злегка посипану цукром, абрикоси з компоту та желе з чорної смородини.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися