
Тулумба
Це дуже популярний турецький десерт. Він являє собою трубочки із заварного тіста, які просочуються ароматним сиропом.
Інгредієнти:
– борошно пшеничне вищого сорту – 250 г,
– яйця курячі – 4 шт.,
– масло вершкове – 80 г,
– відфільтрована вода (для тіста – 250 мл, для сиропу – 200 мл) – 450 мл,
– цукор – 200 г,
– сік лимонний – 20 мл,
– олія (для смаження) – 300 мл.
Спосіб приготування:
У невеликій каструльці закип’ятіть воду, додайте вершкове масло, ретельно перемішайте, щоб воно повністю розтопилося. Після цього просто в каструльку просійте через дрібне сито борошно, ще раз перемішайте й на невеликому полум’ї проваріть кілька хв. (2–3 хв. буде достатньо). Охолодіть тісто до кімнатної температури, вбийте в нього яйця та ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.
Кондитерський шприц із зубчастим наконечником наповніть тістом. Розігрійте сковорідку на середньому вогні разом з олією. Видавлюйте просто в сковорідку зі шприца невеликі за розміром палички, приблизно по 2–3 см. Обсмажуйте тулумби з усіх боків до утворення золотистого кольору.
У той час поки готуються палички, варимо для них сироп. Для цього треба змішати в невеликій чистій каструлі воду, цукровий пісок і сік лимона, поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і проварити сироп близько 15 хв.
Коли сироп охолоне, складіть готові тулумби в ємність з ним і залиште ще на 15 хв., щоб палички могли добре просочитися. Після цього можете викласти їх на тарілку й подавати до столу.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися