43256
20:02 11.052024

Тістечко «Зоряний вечір»

Цікаве 3845

Інгредієнти

на горіховий корж:

– яйця – 5 шт.,

– цукор – 200 г,

– борошно – 200 г,

– вода – 50 мл,

– горіхи (волоські) – 100 г,

– розпушувач – 10 г,

– кориця – 1 ч. л.;

на шоколадний корж:

– яйця – 3 шт.,

– цукор – 150 г,

– сметана – 4 ст. л.,

– борошно – 150 г,

– какао – 50 г,

– олія – 50 мл,

– розпушувач – 1,5 ч. л.;

на крем:

– молоко – 400 мл,

– борошно – 2 ст. л.,

– крохмаль – 2 ст. л.,

– цукор – 100 г,

– жовток – 1 шт.,

– вершкове масло – 200 г;

на шоколадну помадку:

– шоколад – 100 г,

– олія (без запаху) – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Готуємо горіховий корж. З’єднуємо яйця і цукор, добре збиваємо до білої пишної піни, додаємо воду (звичайну воду кімнатної температури), розпушувач та корицю. А потім горіхи, перемелені на блендері або пропущені через м’ясорубку.

Додаємо просіяне борошно, перемішуємо, перекладаємо у форму, застелену пергаментом. Нічим його не змащуємо. Гарно розрівнюємо тісто й відправляємо в розігріту до 160°С духовку приблизно на 15–25 хвилин.

Переходимо до приготування шоколадного коржа. Так само з’єднуємо яйця з цукром і збиваємо до однорідного стану, додаємо олію без запаху, сметану будь-якої жирності, розпушувач і темне какао й одразу всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо до однорідності. Так само перекладаємо у форму, нічим не змащуємо. Печемо 15–25 хвилин, до сухого сірника.

Розрізаємо на дві частини кожен корж.

Для крему перемішуємо цукор, крохмаль та борошно. У каструлю з товстим дном наливаємо молоко, додаємо один жовток і добре все перемішуємо. Далі всипаємо сухі інгредієнти, на повільному вогні все заварюємо, постійно помішуючи, щоб крем не пригорів. Як тільки з’являться перші бульки, забираємо з вогню.

Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути. М’яке масло збиваємо до однорідності й невеликими порціями (буквально по 1–2 ст. л.) додаємо до нього заварний крем. Усе гарно збиваємо.

Тепер збираємо тістечко. На низ кладемо горіховий корж і 1/3 частину крему. Далі шоколадний, знову крем, горіховий корж, крем і знову шоколадний. Тепер останню частину крему. Притискаємо, намазуємо торт з усіх боків залишками крему. Зверху заливаємо розтопленим разом із олією шоколадом.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах