Тістечко «Зоряний вечір»
Інгредієнти
на горіховий корж:
– яйця – 5 шт.,
– цукор – 200 г,
– борошно – 200 г,
– вода – 50 мл,
– горіхи (волоські) – 100 г,
– розпушувач – 10 г,
– кориця – 1 ч. л.;
на шоколадний корж:
– яйця – 3 шт.,
– цукор – 150 г,
– сметана – 4 ст. л.,
– борошно – 150 г,
– какао – 50 г,
– олія – 50 мл,
– розпушувач – 1,5 ч. л.;
на крем:
– молоко – 400 мл,
– борошно – 2 ст. л.,
– крохмаль – 2 ст. л.,
– цукор – 100 г,
– жовток – 1 шт.,
– вершкове масло – 200 г;
на шоколадну помадку:
– шоколад – 100 г,
– олія (без запаху) – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Готуємо горіховий корж. З’єднуємо яйця і цукор, добре збиваємо до білої пишної піни, додаємо воду (звичайну воду кімнатної температури), розпушувач та корицю. А потім горіхи, перемелені на блендері або пропущені через м’ясорубку.
Додаємо просіяне борошно, перемішуємо, перекладаємо у форму, застелену пергаментом. Нічим його не змащуємо. Гарно розрівнюємо тісто й відправляємо в розігріту до 160°С духовку приблизно на 15–25 хвилин.
Переходимо до приготування шоколадного коржа. Так само з’єднуємо яйця з цукром і збиваємо до однорідного стану, додаємо олію без запаху, сметану будь-якої жирності, розпушувач і темне какао й одразу всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо до однорідності. Так само перекладаємо у форму, нічим не змащуємо. Печемо 15–25 хвилин, до сухого сірника.
Розрізаємо на дві частини кожен корж.
Для крему перемішуємо цукор, крохмаль та борошно. У каструлю з товстим дном наливаємо молоко, додаємо один жовток і добре все перемішуємо. Далі всипаємо сухі інгредієнти, на повільному вогні все заварюємо, постійно помішуючи, щоб крем не пригорів. Як тільки з’являться перші бульки, забираємо з вогню.
Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути. М’яке масло збиваємо до однорідності й невеликими порціями (буквально по 1–2 ст. л.) додаємо до нього заварний крем. Усе гарно збиваємо.
Тепер збираємо тістечко. На низ кладемо горіховий корж і 1/3 частину крему. Далі шоколадний, знову крем, горіховий корж, крем і знову шоколадний. Тепер останню частину крему. Притискаємо, намазуємо торт з усіх боків залишками крему. Зверху заливаємо розтопленим разом із олією шоколадом.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися