Апельсиновий пиріг
Інгредієнти:
– борошно – 290 г;
– цукор – 120-150 г;
– родзинки – 100 г;
– олія рослинна – 100 г;
– сік апельсиновий або тропічний – 200 г;
– сіль – щіпка;
– харчова сода – 1/2 ч. л.;
– апельсин – 2 шт.;
– горіхи для оформлення – від 50 до 80 г.
Спосіб приготування
Очистіть апельсини і розділіть їх на дольки без білих прожилок. Апельсинову цедру подрібніть у блендері, вона додасть пирогу насичений смак і зробить його більш пишним.
У великій мисці з’єднайте сік, рослинну олію, сіль і соду та добре перемішайте. Додайте подрібнену апельсинову цедру, родзинки і частинами всипте борошно. Замісіть тісто, воно не повинно бути занадто щільним, інакше пиріг вийде важким. Якщо консистенція теста виходить щільною, додайте ще трохи соку.
Викладіть тісто у форму або на деко, застелене пергаментним папером, зверху оформіть пиріг часточками апельсина і горіхами.
Випікайте пісний апельсиновий пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
Аромат на кухні буде просто приголомшливим, а смак пирога всі оцінять із гідністю.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися