40115
17:30 4.102022

Цвітна капуста, запечена із соусом бешамель та сиром

Цікаве 26699

Інгредієнти:

– цвітна капуста – 350 г,

– лимон – 30 г,

– кріп – пучок,

– молоко – 250 мл,

– часник – зубчик,

– майонез – 1 ст. л.,

– твердий сир – 50 г,

– вершкове масло 82,5% – 20 г,

– борошно пшеничне – 20 г,

– сіль, орегано, мускатний горіх – за смаком.

Спосіб приготування

Два літри води доводимо до кипіння, додаємо стебла кропу, сіль та шматочок лимона. Цвітну капусту кидаємо в каструлю з окропом і варимо протягом чотирьох хвилин.

Готуємо соус. В окремій невеликій каструлі розігріваємо вершкове масло. Всипаємо просіяне борошно та швидко перемішуємо, підігріваючи суміш на повільному вогні. Після обсмажування борошна додаємо в каструлю 100 мл молока й перемішуємо вінчиком за годинниковою стрілкою. Потім додаємо ще 50 мл молока, дрібку солі й зовсім трохи мускатного горіха. Соус готовий.

Відварену капусту викладаємо в застелену пергаментом форму для випікання. Посипаємо орегано та поливаємо соусом бешамель.

Сир натираємо на великій тертці, додаємо майонез та пропущений через прес часник. Перемішуємо. Викладаємо сирну масу на цвітну капусту.

Розігріваємо духовку до температури 220°C і запікаємо капусту протягом 4–5 хвилин.

Готову страву відразу подаємо до столу!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах