39831
18:15 14.082022

Персиковий пиріг

Цікаве 31871

Інгредієнти:

– борошно пшеничне – 500 г;

– масло – 250 г;

– цукор – 150 г;

– яйця (середні) – 2 шт.;

– сметана – 50 г;

– сіль – ¼ ч. л.;

– екстракт ванілі – 1 ч. л.;

– розпушувач – 6 г;

– персики – 800 г;

– крохмаль – 1 ст. л.;

– цукор – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

У великій мисці з’єднайте борошно, розпушувач, сіль, цукор і добре перемішайте. На крупній тертці натріть заморожене масло. Перетріть вершкове масло і сухі інгредієнти до отримання крихти.

В окремій мисці з’єднайте яйця, сметану і екстракт ванілі. Додайте рідкі інгредієнти й замісіть пісочне тісто.

Сформуйте з тіста валик, відокремте 1/3 частину і приберіть тісто в холодильник.

Для приготування начинки персики поріжте на невеликі шматочки і додайте до них одну столову ложку крохмалю і трохи цукру. Більший шматочок тіста розкачайте на пергаментному папері в круглий корж діаметром на кілька сантиметрів більше від форми – для того, щоб сформувати бортики.

Перекладіть підставу в форму, зверху викладіть начинку. Сформуйте акуратні бортики.

Розкачайте решту тіста і розріжте його на смуги завтовшки  приблизно 1 см. Для того, щоб красиво оформити пиріг, поставте в центр невелику чашку і розкладіть навколо неї смуги тіста.

У центр викладіть кілька частинок персика.

Випікайте пиріг при температурі 180 градусів Цельсія 35-45 хвилин. Охолоджений пиріг вийміть із форми, перекладіть на тарілку і присипте цукровою пудрою перед подачею.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах