
Персиковий пиріг

Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 500 г;
– масло – 250 г;
– цукор – 150 г;
– яйця (середні) – 2 шт.;
– сметана – 50 г;
– сіль – ¼ ч. л.;
– екстракт ванілі – 1 ч. л.;
– розпушувач – 6 г;
– персики – 800 г;
– крохмаль – 1 ст. л.;
– цукор – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
У великій мисці з’єднайте борошно, розпушувач, сіль, цукор і добре перемішайте. На крупній тертці натріть заморожене масло. Перетріть вершкове масло і сухі інгредієнти до отримання крихти.
В окремій мисці з’єднайте яйця, сметану і екстракт ванілі. Додайте рідкі інгредієнти й замісіть пісочне тісто.
Сформуйте з тіста валик, відокремте 1/3 частину і приберіть тісто в холодильник.
Для приготування начинки персики поріжте на невеликі шматочки і додайте до них одну столову ложку крохмалю і трохи цукру. Більший шматочок тіста розкачайте на пергаментному папері в круглий корж діаметром на кілька сантиметрів більше від форми – для того, щоб сформувати бортики.
Перекладіть підставу в форму, зверху викладіть начинку. Сформуйте акуратні бортики.
Розкачайте решту тіста і розріжте його на смуги завтовшки приблизно 1 см. Для того, щоб красиво оформити пиріг, поставте в центр невелику чашку і розкладіть навколо неї смуги тіста.
У центр викладіть кілька частинок персика.
Випікайте пиріг при температурі 180 градусів Цельсія 35-45 хвилин. Охолоджений пиріг вийміть із форми, перекладіть на тарілку і присипте цукровою пудрою перед подачею.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися