39432
16:59 22.052022

Кіш Лорен

Цікаве 23528

Інгредієнти 

для тіста:

– борошно пшеничне – 350 г,

– вершкове масло – 200 г,

– яйця – 2 шт.,

– молоко (та/або вода) – 2 ст. л.,

– сіль – 1 дрібка;

для начинки:

– бекон (або шинка) – 70 г,

– молоко – 100 мл,

– вершки – 150 мл,

– яйце – 1 шт.,

– цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт.,

– твердий сир – 100 г,

– мускатний горіх (мелений) – 1 дрібка,

– перець – 1 дрібка,

– сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування

Вершкове масло кімнатної температури наріжте кубиками. Змішайте борошно, масло, яйця, сіль і замісіть однорідне пісочне тісто. Якщо воно розсипається, додайте 1–2 ст. л. води або молока (можна і те, і те).

Розкачайте качалкою тісто завтовшки 3–5 мм. Викладіть у форму, сформуйте бортик.

Розігрійте духовку до 180°С. Застеліть тісто пергаментом і засипте зверху крупою або бобовими (квасоля, сочевиця), щоб воно почало пропікатися і не здулося. Помістіть тісто з бобовими на 20 хвилин у духовку.

Приготуйте начинку. Наріжте дрібно цибулю та бекон. Збийте яйце виделкою і змішайте з вершками, молоком та спеціями. Натріть сир на тертці.

Дістаньте тісто з духовки і зніміть пергамент. Викладіть на нього цибулю та бекон і залийте молочно-вершковою сумішшю. Вона повинна покрити начинку. Поверніть тісто в духовку на 10 хвилин. Дістаньте пиріг, посипте твердим сиром і поставте назад ще на 10 хвилин.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах