Кіш Лорен
Інгредієнти
для тіста:
– борошно пшеничне – 350 г,
– вершкове масло – 200 г,
– яйця – 2 шт.,
– молоко (та/або вода) – 2 ст. л.,
– сіль – 1 дрібка;
для начинки:
– бекон (або шинка) – 70 г,
– молоко – 100 мл,
– вершки – 150 мл,
– яйце – 1 шт.,
– цибуля ріпчаста (невелика) – 1 шт.,
– твердий сир – 100 г,
– мускатний горіх (мелений) – 1 дрібка,
– перець – 1 дрібка,
– сіль – 1 дрібка.
Спосіб приготування
Вершкове масло кімнатної температури наріжте кубиками. Змішайте борошно, масло, яйця, сіль і замісіть однорідне пісочне тісто. Якщо воно розсипається, додайте 1–2 ст. л. води або молока (можна і те, і те).
Розкачайте качалкою тісто завтовшки 3–5 мм. Викладіть у форму, сформуйте бортик.
Розігрійте духовку до 180°С. Застеліть тісто пергаментом і засипте зверху крупою або бобовими (квасоля, сочевиця), щоб воно почало пропікатися і не здулося. Помістіть тісто з бобовими на 20 хвилин у духовку.
Приготуйте начинку. Наріжте дрібно цибулю та бекон. Збийте яйце виделкою і змішайте з вершками, молоком та спеціями. Натріть сир на тертці.
Дістаньте тісто з духовки і зніміть пергамент. Викладіть на нього цибулю та бекон і залийте молочно-вершковою сумішшю. Вона повинна покрити начинку. Поверніть тісто в духовку на 10 хвилин. Дістаньте пиріг, посипте твердим сиром і поставте назад ще на 10 хвилин.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися