Курка по-пекінськи
Інгредієнти:
– курка – 1 шт.;
– бадьян, гвоздика – 3 зірочки;
– кориця – 1 паличка;
– сухий гострий перець пластинками, зерна фенхелю – 1-2 щіпки;
– сіль – за смаком.
Для соусу:
– соєвий соус – 50 мл;
– мед – 2 ст. л.;
– слив або чорнослив – 150 г.
Спосіб приготування
У ступці треба перемолоти спеції до отримання однорідного порошку, розділити на дві частини. У каструлю достатнього розміру налийте воду, посоліть, додайте половину спецій та помістіть курку. Варіть курку 10-15 хвилин після закипання.
У невеликій каструлі з’єднайте м’якоть слив, соєвий соус та мед. Доведіть соус до кипіння та варіть 5 хвилин, опісля – пробийте блендером до однорідної суміші.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Дістаньте курку з води, обітріть паперовим рушником і натріть другою половиною спецій. Поставте у духовку. Через 10 хвилин запікання полийте курку сливовим соусом і доведіть до готовності – це приблизно 20 хвилин.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися