38788
20:07 5.022022

Курка по-пекінськи

Цікаве 11530

Інгредієнти:

– курка – 1 шт.;

– бадьян, гвоздика – 3 зірочки;

– кориця – 1 паличка;

– сухий гострий перець пластинками, зерна фенхелю – 1-2 щіпки;

– сіль – за смаком.

Для соусу:

– соєвий соус – 50 мл;

– мед – 2 ст. л.;

– слив або чорнослив – 150 г.

Спосіб приготування

У ступці треба перемолоти спеції до отримання однорідного порошку, розділити на дві частини. У каструлю достатнього розміру налийте воду, посоліть, додайте половину спецій та помістіть курку. Варіть курку 10-15 хвилин після закипання.

У невеликій каструлі з’єднайте м’якоть слив, соєвий соус та мед. Доведіть соус до кипіння та варіть 5 хвилин, опісля – пробийте блендером до однорідної суміші.

Духовку розігрійте до 200 градусів. Дістаньте курку з води, обітріть паперовим рушником і натріть другою половиною спецій. Поставте у духовку. Через 10 хвилин запікання полийте курку сливовим соусом і доведіть до готовності – це приблизно 20 хвилин.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Світло віри та сили»: виставка сакральних пам’яток із власної колекції в Ужгородському скансені
18:02
У стилі печворк. Хустянка шиє будинки та прикраси на стіни
17:34
У Перечинській громаді провели профілактичні рейди: перевірили умови проживання сімей із дітьми
17:11
Відбулося засідання виконавчого комітету Чопської міської ради
16:56
Закарпаття прийняло нові родини переселенців
16:40
На Закарпатті патрульні винесли 66 постанов за їзду без ременів безпеки
16:26
Понад рік вважався зниклим безвісти: у Мукачеві попрощалися з полеглим Євгеном Мазієм
16:00
На кордоні з Угорщиною затримали двох порушників та їхнього переправника
15:03
У Мукачеві відзначають найкращих педагогів щорічною премією «За ініціативу, творчість і педагогічний пошук»
14:49
Майстриня зі Сваляви створює вишукані речі з ниток, тканини та бісеру
14:11
Всі новини