Сирна запіканка
Інгредієнти:
– сир кисломолочний 5–9% жирності – 500 г,
– яйця – 4 шт.,
– сметана 15–20% жирності – 100 г (4 ст. л.),
– цукор – 150 г,
– ванільний цукор – 10 г (1 пакетик),
– борошно – 60 г (2 ст. л. з гіркою),
– родзинки – 50–75 г,
– вершкове масло (для змазування форми) – 25 г,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– цукрова пудра для декору (за бажанням) – 1–2 ст. л.
Спосіб приготування
Духовку розігрійте до 180°С. Сир покладіть у миску і перебийте блендером. Завдяки цьому запіканка вийде дуже ніжною. Якщо немає блендера, перетріть сир через крупне сито.
Яєчні жовтки відокремте від білків і додайте в миску. Сюди ж всипте половину порції цукру та пакетик ванільного цукру.
Тепер покладіть в основу для запіканки 100 г сметани і 50–75 г родзинок. До сирної маси додайте 60 г борошна і добре перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.
Чотири білки з’єднайте з другою половиною цукру, додайте дрібку солі і збийте міксером до появи м’яких піків. Перекладіть у миску з сирною масою й обережно перемішайте лопаткою чи ложкою.
Керамічну або металеву форму для запікання (22 см) змастіть усередині вершковим маслом (20–25 г).
Сирну масу влийте у форму й акуратно розрівняйте поверхню лопаткою, випікайте 45–55 хвилин. Потім дістаньте, дайте повністю охолонути й посипте зверху 1–2 ст. л. цукрової пудри.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися