37254
17:58 7.092021

Сливовий пиріг із «Нью Йорк Таймс»

Цікаве 7046

Інгредієнти:

– цукор – 250 г;

– масло вершкове – 113 г;

– борошно пшеничне – 160 г;

– розпушувач – 1 ч. л.;

– яйця – 2 шт.;

– сіль – щіпка;

– кориця мелена – 1 ч. л.;

– сливи – 12 шт.

Спосіб приготування:

М’яке вершкове масло добре збити з 200 грамами цукру. Додати сіль і яйця.

Продовжити збивати до пишної й однорідної консистенції.

Потім додати просіяне з розпушувачем борошно і перемішати тісто ложкою, воно вийде досить густим.

Решту 50 грамів цукру змішати з меленою корицею.

Форму діаметром 22-24 см застелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном, лопаткою викласти тісто, розрівняти поверхню. Викласти половинки слив зрізом угору і присипати зверху сумішшю цукру з корицею.

Пиріг поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 45-50 хвилин – до моменту, коли зверху з’явиться апетитна скоринка. Готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки – вона повинна залишитися сухою при проколюванні готової випічки.

Смачний сливовий пиріг подати до столу, розрізаючи його на шматочки. Радять подавати його з морозивом, але він і без нього дуже-дуже смачний.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах