Сливовий пиріг із «Нью Йорк Таймс»
Інгредієнти:
– цукор – 250 г;
– масло вершкове – 113 г;
– борошно пшеничне – 160 г;
– розпушувач – 1 ч. л.;
– яйця – 2 шт.;
– сіль – щіпка;
– кориця мелена – 1 ч. л.;
– сливи – 12 шт.
Спосіб приготування:
М’яке вершкове масло добре збити з 200 грамами цукру. Додати сіль і яйця.
Продовжити збивати до пишної й однорідної консистенції.
Потім додати просіяне з розпушувачем борошно і перемішати тісто ложкою, воно вийде досить густим.
Решту 50 грамів цукру змішати з меленою корицею.
Форму діаметром 22-24 см застелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном, лопаткою викласти тісто, розрівняти поверхню. Викласти половинки слив зрізом угору і присипати зверху сумішшю цукру з корицею.
Пиріг поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 45-50 хвилин – до моменту, коли зверху з’явиться апетитна скоринка. Готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки – вона повинна залишитися сухою при проколюванні готової випічки.
Смачний сливовий пиріг подати до столу, розрізаючи його на шматочки. Радять подавати його з морозивом, але він і без нього дуже-дуже смачний.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися