Літня піца з кабачків
Інгредієнти:
– розпушувач для тіста – близько 0,5 ч. л.;
– маслини – 20 шт.;
– вершкове масло – близько 1 ст. л.;
– помідори невеликого розміру – близько 4 шт.;
– чорний мелений перець – за смаком;
– ковбаса будь-якого виду – 120 г;
– сіль – за смаком;
– твердий сир – 100 г;
– крупа манна – 80 г;
– пшеничне борошно – 80 г;
– курячі яйця – 3-4 шт.;
– кабачки 600 г.
Спосіб приготування
Кабачки натерти на тертці. У разі, якщо кабачки молоді, то їх можна натирати разом зі шкіркою і насінням. Посолити овочі, після чого залишити постояти протягом 30 хвилин. Після цього злити сік.
Додати до тертих кабачків сіль, яйця, манну крупу, чорний мелений перець, а також розпушувач для тіста, після чого усе перемішати між собою.
Взяти форму для випікання, змастити її за допомогою вершкового масла, після чого вилити масу з кабачками і яйцями. Викласти зверху порізану заздалегідь ковбасу.
Помідори порізати на кружечки й викласти зверху на масу з кабачками. Те ж саме зробити з маслинами. Натерти твердий сир на тертці, а потім викласти його на майбутню піцу.
Духовку розігріти до температури у 180-190 градусів за Цельсієм, після чого відправити у неї масу з кабачками. Випікати таким чином протягом 20 хвилин.
Коли на піці утвориться скоринка, це свідчить про те, що вона готова й її можна діставати з духовки. За бажанням можна зверху посипати страву заздалегідь нарізаною зеленню кропу і петрушки. Піца стає ніжною, запашною, неймовірно смачною і ситною. А головне, вона не шкодить фігурі.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися