Лимонне морозиво
Інгредієнти:
– молоко – 300 мл;
– вершки 33% – 300 мл;
– цукор – 100 г;
– жовтки – 3 шт.;
– сік лимона – 80 г;
– цедра лимона – 20 г.
Спосіб приготування
Закип’ятити молоко і дати йому охолонути, яєчні жовтки відокремити від білків, а від лимона відокремити цедру та вичавити сік, додавши цукор.
У солодку лимонну суміш влити молоко, додати жовтки, нагріти до кипіння і кип’ятити 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Збити вершки і з’єднати їх з охолодженою молочно-лимонною сумішшю.
Вилити у форму, поставити у морозильну камеру, через годину дістати і перемішати віночком або збити міксером, поставити заморожуватися.
А через годину перемішування повторити і залишити у морозильнику до повної готовності ще на 6 годин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися