36300
14:47 6.062021

Окрошка на майонезі

Цікаве 3360

Інгредієнти:

– ковбаса (бажано варена) або ж куряче філе – 350 г;

– великі картоплини – 4 шт.;

– свіжі огірки – 5 шт.;

– курячі яйця – 5 шт.;

– жирний майонез – до 450 г;

– свіжа цибуля і кріп – 1 пучок;

– кип’ячена вода – 2,5 л;

– сіль, перець, спеції – за смаком.

Спосіб приготування

Заздалегідь слід закип’ятити воду і дати їй охолонути за кімнатної температури. Якщо було придбане куряче філе, його також відварюють. В окрему каструлю кладуть яйця, картоплю і варять протягом 10 хвилин.

Варені продукти дрібно нарізаються. Якщо була придбана ковбаса, вона кришиться кубиками.

Цибуля і кріп ретельно миються та видаляються стебла. Після цього слід дрібно нарізати зелень.

Огірки ріжуться в останню чергу. Їх слід ретельно помити й очистити від шкірки. Це робиться для того, щоб страва не гірчила.

Інгредієнти слід поетапно скласти у велику миску або каструлю, об’єм якої 3 літри.

Додати майонез, сіль, перець, спеції.

Інгредієнти слід ретельно перемішати.

Далі додається охолоджена кип’ячена вода.

Знову все слід перемішати.

Кухарі рекомендують після приготування окрошки поставити страву на кілька годин у холодильник. Там вона дійде до потрібної консистенції й насититься усіма інгредієнтами. Після цього окрошку можна подавати на стіл.

Також можна просту воду замінити газованою.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах