Смачні печериці з часником і незвичайним вершковим соусом
Інгредієнти:
– шампіньйони;
– цвітна капуста;
– часник– 5-8 зубків;
– пучок петрушки,
– вершкове масло – 60 г;
– вершки 10-15%;
– кунжут;
– щіпка цукру;
– до 1/2 ст. ложки бальзамічного оцту (можна замінити білим вином);
– сіль, перець, інші спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Гарнір, він же соус, пропонується приготувати із цвітної капусти. Розділивши капусту на частини, заливаємо її вершками, додаємо 30 г вершкового масла, солимо, перчимо і відправляємо варитися на повільному вогні.
Печериці для смаження краще використовувати цілі. Заздалегідь дрібно нарізаємо часник, нарізаємо цибулю дрібним кубиком. Ледь обсмажуємо цибулю на вершковому маслі, відправляємо на сковороду гриби і частину часнику.
Після того, як гриби підрум’яняться, додаємо до них трохи бальзамічного оцту і даємо йому випаруватися, після чого додаємо часник, подрібнену петрушку, спеції. Добре перемішуємо й обсмажуємо буквально 1-2 хвилини.
Відварену капусту разом із рідиною відправляємо в блендер, додаємо по щіпці солі й цукру, перець, кунжут і перебиваємо до стану пюре. Поверх соусу викладаємо гриби, додатково прикрашаємо страву зеленим горошком або будь-якою зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися