Розсольник на ребрах
Інгредієнти:
– яловичі кістки (або ребра) – 400-500 г;
– перлова крупа – 1/2 склянки (приблизно 100 г);
– цибуля – 1 шт.;
– морква – 1/2-1 шт.;
– картопля – 3 шт.;
– маринований огірок – 3 шт.;
– розсіл – 100-150 мл;
– корінь селери – 100 г;
– лавровий лист – 2 шт.;
– хрін (білий) – 1 ст. л.;
– хмелі-сунелі – 2 дрібки;
– рослинна олія (для смаження) – 2 ст. л.;
– за бажанням петрушка, сметана;
– за смаком сіль.
Спосіб приготування
Перлову крупу замочіть у воді приблизно на 1 годину.
У каструлю додайте 2 ст. л. рослинної олії та перекладіть туди кістки.
Селеру, цибулю і моркву наріжте великими частинами. Додайте нарізані овочі в каструлю до м’яса. Обсмажте на середньому вогні до потемніння м’яса. Потім додайте лавровий лист (2 шт.) і залийте водою, щоб вона покривала овочі приблизно на 2 пальці. Після закипання води варіть бульйон 20 хвилин на маленькому вогні. Потім витягніть із бульйону кілька шматків м’яса, щоб звільнити місце в каструлі для інших інгредієнтів. Картоплю очистіть і наріжте середніми кубиками. Тоді додайте її в каструлю.
Додайте в каструлю перловку. Мариновані огірки наріжте невеликими кубиками. Приблизно через 15 хвилин, коли картопля і перловка будуть майже готові, додайте огірки. Перед тим, як додавати огірки, обов’язково їх скуштуйте та переконайтеся, що вони мають приємний смак і не зіпсують страву.
Через 2-3 хвилини додайте в каструлю розсолу, а також хмелі-сунелі. Посоліть за смаком, але врахуйте, що сіль була в огірках і розсолі. Дайте 5 хвилин настоятися. При подачі додайте трохи білого хрону в кожну тарілку, листя петрушки й сметану.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися