35634
12:59 16.042021

Кіфлики

Цікаве 3667

Інгредієнти:

– борошно – 500 г,

– холодне масло – 250 г,

– сметана – 150 г,

– цукрова пудра з ванільним цукром – для обсипання кіфликів,

– для начинки – будь-яке варення густої консистенції.

Спосіб приготування

Борошно просіяти, покласти шматочки масла. Добре перетерти в крихту й додати сметану.

Замісити тісто однорідної, м’якої консистенції. Якщо воно вийде твердим і тугим, треба додати ще сметани.

Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на одну годину, а краще на ніч.

Якщо після цього тісто стане занадто твердим, слід залишити його при кімнатній температурі на 30 хвилин трохи нагрітися.

Поділити на три-чотири частини. Кожну розкачати на робочій поверхні, притрушеній борошном, у прямокутний пласт завтовшки близько 3 мм.

Розрізати на квадратики 7х7, посередині покласти варення, скрутити в ріжок. Краї защипати (можна також і по шву) і сформувати кіфлики. Випікати при температурі 200°С приблизно 15–25 хвилин до золотистого кольору. Готові кіфлики посипати цукровою пудрою.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах