Тушкована печінка по-угорськи
Інгредієнти:
– 1 кг печінки (телячої або яловичої),
– 2 шт. цибулі ріпчастої,
– 1/2 склянки жиру для смаження,
– 200 гр. вина,
– спеції: 1 чайна ложка перцю червоного солодкого меленого, зелень петрушки, сіль – до смаку.
Спосіб приготування:
Обчищену від плівок та жовчних протоків печінку нарізають кубиками або великою соломкою, обкачують у борошні та витримують декілька хвилин. Дрібно нарізану цибулю злегка пасерують на розігрітому жирі і посипають червоним перцем. Додають печінку, злегка обсмажують, заливають вином і бульйоном та тушкують до готовності, додають чорний перець. Потім солять, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки і знімають з вогню. Подають з кнедлями або іншими виробами з тіста і салатом із солоних огірків, добре посипають петрушкою та кропом.
Смак соусу можна пом’якшити 2-3 ст. ложками сметани, яку одразу ж додають після того, як страву знімають з вогню.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися