Крем-карамель
Інгредієнти:
– молоко – 250 мл,
– вершки 33% – 300 мл,
– ванілін – 0,5 ч. л.,
– яєчні жовтки – 2 шт.,
– яйце – 1 шт.,
– цукор – 250 г,
– вода – 60 мл.
Спосіб приготування
Щоб приготувати карамель, змішайте половину цукру із 60 мл води в каструлі з товстим дном. Варіть на середньому вогні до коричневого кольору, весь час помішуючи. Уважно стежте за карамеллю, щоб вона не підгоріла.
Тут же розлийте у форми й остудіть. Порожню каструлю замочіть у гарячій воді на кілька хвилин, щоб легше відмити.
Можна приступати до приготування крему. Поставте каструлю на середній вогонь. Влийте молоко, вершки, додайте половину від решти цукру і доведіть до кипіння.
За допомогою віночка перемішайте цукор, що залишився, з яєчними жовтками та яйцем.
Зніміть каструлю з молочною сумішшю вогню і почніть вливати в неї яєчну, ретельно все перемішуючи. Якщо під час збивання утворилися грудочки, процідіть масу через сито.
Влийте вершкову суміш у формочки з карамеллю. Поставте їх у глибоку форму для запікання. Налийте в неї воду кімнатної температури так, щоб покривала половину формочки з яєчною сумішшю і карамеллю. Розігрійте духовку до 160°С і запікайте 40–45 хвилин.
Перевірити готовність крему-карамелі можна за допомогою легкого струшування формочки. Якщо десерт трохи тремтить, значить, його можна ставити в холодильник.
Вийміть формочки з води, трохи остудіть при кімнатній температурі й поставте в холодильник на 5–6 годин, а краще на ніч.
Дістаньте крем-карамель, акуратно відтягніть його за допомогою десертної ложки або тонкого ножа і швидко переверніть на плоску тарілку.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися