Качка з фруктами в духовці
Інгредієнти:
– качка – 2 кг,
– яблука – 6 шт.,
– чорнослив – 12 шт.,
– курага – 12 шт.,
– ананас (консервований) – 150 г,
– сливи консервовані солодкі – 5 шт.,
– лавровий лист – 2 шт.,
– сіль, перець чорний мелений – за смаком,
– хмелі-сунелі (приправа) – за смаком,
– імбир мелений – 1/4 ч. л.,
– соєвий соус – 4 ст. л.,
– часник – 5 зубчиків.
Спосіб приготування
Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас із соєвим соусом, часником та спеціями.
Яблука помити, нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив.
Качку добре промити. Усередині та зовні посолити, поперчити. Щільно начинити фруктами.
Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Покласти качку на деко, поруч викласти решту фруктів. Качку змастити рідиною з начинки або олією.
Налити півсклянки води й запікати 2–3 години при 200°С. Щоб перевірити качку на готовність, необхідно проткнути її зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м’ясо готове, якщо рожевий – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, забрати її за 15 хвилин до завершення запікання.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися