
Сирні пончики

Інгредієнти:
– сир – 200 г,
– яйця – 1 шт.,
– цукор – 3 ст. л.,
– сода харчова (погашена оцтом) – 1 г,
– ванілін – 1 г,
– борошно – 6 ст. л.,
– олія – 300 мл,
– цукрова пудра (для посипання) – 2 ст. л.
Спосіб приготування
З’єднати яйце з цукром, змішати вінчиком. Сир протерти через сито, додати до яйця з цукром. Змішати до однорідності.
У столову ложку насипати соду й погасити її оцтом, додати в тісто та перемішати.
Борошно просіяти через сито і всипати потроху в тісто. Вмішувати його поступово ложкою або дерев’яною лопаткою. Має вийти тісто, яке практично не липне до рук. Можна викласти його на присипаний борошном стіл і замісити руками.
Скачати з тіста кульки розміром приблизно з волоський горіх. Якщо тісто трохи липнутиме, то руки можна змастити олією.
У невелику, але глибоку сковороду налити олію. Її має бути стільки, щоб пончики смажилися в ній вільно. Розігріти олію до гарячого стану. Акуратно викласти кульки з тіста. Обсмажити їх на середньому вогні до апетитного, золотистого кольору. Потім перевернути на інший бік і так само обсмажити протягом кількох хвилин.
Готові пончики викласти на паперові рушники, які вберуть у себе зайву олію. Посипати трохи цукровою пудрою.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися