Домашній «Твікс»
Інгредієнти:
– борошно в/с – 1 склянка,
– масло вершкове – 80 г,
– цукор – 2 ст. ложки,
– яйця – 2 шт.,
– сметана (будь-якої жирності) – 2 ст. ложки,
– сіль – 0,2 ч. л.;
для карамелі:
– згущене молоко – 1 банка (380 г),
– масло вершкове – 15 г;
для глазурі:
– шоколад молочний без добавок – 200 г.
Спосіб приготування:
Просіваємо борошно. Додаємо до нього трохи солі й цукру. На чисту дошку викладаємо заморожене вершкове масло й ріжемо на маленькі шматочки. Додаємо до них борошно і продовжуємо роботу ножем. У нас повинні вийти великі крихти з тіста. Додаємо до них два яєчних жовтки (білки не використовуємо) і як слід перемішуємо тісто. Додаємо дві ложки сметани й знову перемішуємо. Тісто має вийти густим, розсипчастим, неоднорідним і повинне добре ліпитися.
Утрамбовуємо тісто у формі й кладемо в холодильник. Воно має замерзнути за півгодини.
Після цього віправляємо тісто в духовку, розігріту до 180°. Випікаємо до світло-золотистого кольору протягом 15–20 хвилин. Дістаємо пісочний бісквіт з форми й даємо йому охолонути, а тим часом готуємо карамель.
Згущене молоко виливаємо в каструлю з товстими стінками. Додаємо вершкове масло і ставимо на плиту. Варимо 20–30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і набуде світлого карамельного кольору, можна знімати каструлю з вогню.
Швидко й акуратно наносимо карамель на поверхню пісочного коржа, тому що вона швидко остигає й починає густіти. Розподіляємо карамель рівномірно і переходимо до приготування глазурі.
Розламуємо плитку шоколаду на шматочки й розтоплюємо на водяній бані 1–3 хв. Коли шоколад повністю розтане, поливаємо ним корж і кладемо отриманий «Твікс» у холодильник для застигання на 3–5 годин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися