Перкельт
Інгредієнти:
– 600 г свинини або 900 г телятини чи баранини,
– 80 г смальцю,
– 240 г цибулі,
– 10 г часнику,
– 60 томату-пюре,
– 100 г помідорів,
– 160 г перцю стручкового солодкого або 100 г лечо,
– спеції: сіль, перець червоний солодкий мелений – за смаком.
Спосіб приготування:
Підготовлену свинину, телятину або баранину нарізають шматками. Цибулю пасерують, посипають червоним перцем, додають товчений часник, томат-пюре і добре вимішують. Потім вливають невелику кількість води, доводять до кипіння. У киплячу суміш кладуть нарізане м’ясо, заправляють спеціями й тушкують під кришкою, час від часу помішуючи та підливаючи воду невеликими порціями. Перед закінченням тушкування додають нарізані солодкий перець, свіжі помідори або лечо і доводять до готовності.
Готовий гарячий перкельт подають з дрібними галушками.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися