Запіканка з броколі та цвітної капусти
Інгредієнти:
– 300 г броколі,
– 300 г цвітної капусти,
– 300 мл вершків (20-33%),
– 3 яйця,
– 100 г арахісу,
– 180-200 г сиру,
– 20 г вершкового масла,
– за смаком сіль та перець.
Спосіб приготування
По 300 г броколі і цвітної капусти розберіть на суцвіття. Тверді нижні частини обріжте. Бланшуйте капусту в киплячій воді 1-1,5 хвилини, але не більше.
Відкиньте на сито і промийте крижаною водою, щоб зупинити процес нагрівання.
Твердий сир натріть на крупній тертці та половиною посипте суцвіття. У мисці з’єднайте вершки з 00яйцями, додайте трохи солі та меленого перцю. Все акуратно перемішайте вінчиком.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом і рівномірно розподіліть на ній суцвіття броколі та цвітної капусти, посипте свіжозмеленим чорним перцем. Залийте суцвіття отриманою сумішшю і зверху засипте тертим сиром.
Додайте до запіканки арахіс і запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися