Ліниві голубці
Інгредієнти:
– 125 г рису,
– 250 г води,
– 1 шт. цибулі,
– 1 шт. моркви,
– 50-70 г вершкового масла,
– ½ голівки білокачанної капусти,
– 500 г фаршу,
– ½ ч. л. коріандру меленого,
– 400 г томатів,
– 200 г сметани
– 2-3 ст. л. соняшникової олії,
– за смаком сіль та перець.
Спосіб приготування
Залийте рис холодною водою у співвідношенні 1:2. Ледь підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть із вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Моркву натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.
Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м’якості і прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Всипте нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин, щоб голубці вийшли соковитими і ніжними. Час тушкування залежить від сорту капусти. Спробуйте її й тушкуйте трохи більше або трохи менше зазначеного часу. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
У великій мисці з’єднайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до голубців ½ ч. л. меленого коріандру.
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці будь-якої форми. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії й викладайте ліниві голубці в один шар дуже близько один до одного.
Для заливки з’єднайте попередньо нарізані томати у власному соку з 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.
Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями і запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися