Соте з баклажанів
Інгредієнти:
– баклажани – 5 шт.,
– помідори – 5 шт.,
– червоний болгарський перець – 2 шт.,
– жовтий болгарський перець – 2 шт.,
– морква – 2 шт.,
– цибуля – 2 шт.,
– чорний перець горошком – за смаком,
– олія – за смаком,
– м’ята – 1 пучок,
– кінза – 1 пучок,
– часник – 5 зубчиків,
– лавровий лист – 2 шт.,
– сіль за смаком.
Спосіб приготування
Баклажани нарізаємо кружечками і кладемо в підсолену холодну воду на півгодини, щоб вийшла гіркота. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Тушкуємо 15 хвилин.
Нарізаємо півкільцями болгарський перець, додаємо до цибулі з морквою і тушкуємо до готовності перця.
Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо півкільцями і викладаємо до овочів. Тушкуємо ще 15 хвилин.
Додаємо до соте лавровий лист, сіль, перець. Якщо помідори кислі, додаємо 1 чайну ложку цукру. Вимикаємо вогонь і додаємо до соте часник, зелень.
Баклажани відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода. Поки овочевий соус настоюється, підсмажуємо баклажани до золотистого кольору.
На невелике блюдо викладаємо шар баклажанів, поливаємо овочевим соусом, потім ще один шар баклажанів і знову соус – і так 3-4 шари. Даємо охолонути. Подаємо із зеленню.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися