Цукати з вишні
Інгредієнти на 1 кг вишні:
– цукор – 1,2 кг,
– вода – 200 мл.
Спосіб приготування
З вишні видаліть кісточки. У киплячій воді розчиніть цукор і варіть сироп 5 хвилин, процідіть.
Підготовлені ягоди залийте гарячим сиропом, витримайте 5-6 годин, потім проваріть 15 хвилин і знову залиште на 5-6 годин. Знову проваріть 15 хвилин і витримайте ще 5-6 годин. Потім варіть ягоди до тих пір, поки вони не стануть прозорими, а сироп – густим.
Масу, що утворилася, відкиньте на друшляк, залиште на 1-1,5 години, щоб плоди охололи, а сироп стік.
Ягоди обсипте цукром, укладіть на сито в один шар і сушіть при кімнатній температурі 5-6 діб або в сушильній шафі (духовці) 10-12 годин при 35-40 °С.
Готові цукати укладіть в сухі банки, закрийте їх поліетиленовими кришками і зберігайте в прохолодному місці.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися