Яблучний пиріг на кефірі
Інгредієнти:
– 2 яйця,
– 200 г цукру,
– 1 ч. л. ванільного цукру,
– 250 мл кефіру,
– 50 г вершкового масла,
– 250 г борошна,
– 1 дрібка солі,
– 1 ч. л. розпушувачу,
– 2–3 яблука,
– 1 ч. л. меленої кориці,
– 1 ст. л. цукрової пудри.
Спосіб приготування
Духовку розігрійте до 180°С.
Змішайте в мисці яйця та цукор. Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб у ній помістилося все тісто. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній.
Всипте дрібку солі та ванільний цукор. Ретельно збийте суміш вінчиком. Додайте м’яке вершкове масло й перемішайте масу до отримання однорідної консистенції. Влийте кефір. Знову перемішайте вінчиком. Додайте до маси розпушувач і ще раз перемішайте.
Просійте борошно через сито і всипте в миску. Перемішайте масу до однорідного стану. Готове тісто має вийти, як дуже густа сметана.
Форму для випікання діаметром 24–26 см застеліть пергаментом і змастіть невеликою кількістю вершкового масла.
Яблука наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см. Влийте все тісто у форму, рівномірно розподіліть по ній. Поверх тіста викладіть часточки яблук віялом так, щоб вони зайняли всю площу пирога.
Посипте яблука 1 чайною ложкою меленої кориці та випікайте в духовці протягом 30–40 хвилин. Обов’язково перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Якщо треба, трохи збільшіть час приготування. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися