Салат «Цезар»
Інгредієнти:
– салат ромен – 1,5 пучка,
– білий тостовий хліб – 7 шматочків,
– часник – 5 зубчиків,
– оливкова олія – 1 скл. + 4 ст. л.,
– яйця – 2 шт.,
– гірчиця суха – 0,5 ч. л.,
– лимон – 1 шт.,
– сіль, чорний мелений перець,
– пармезан – 30 г,
– куряче філе – 300 г,
– вершкове масло – 2 ст. л.,
– соєвий соус – 2 ст. л.
Спосіб приготування
Щоб приготувати часникові крутони, зніміть скоринку з хліба й наріжте його кубиками 1 на 1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком. Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180°С духовці протягом 10 хв.
Розітріть часник із сіллю та оливковою олією, прогрійте на сковороді на повільному вогні. Викладіть крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1–2 хв.
Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю та солі. Через 20–30 хв. обсмажте на розігрітій сковороді з оливковою олією до золотистого кольору (2–3 хв.).
Приготуйте соус-заправку для салату: 2 яйця опустіть на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою. Потім дістаньте з окропу і залишіть на 10 хв. при кімнатній температурі.
Миску змастіть розчавленим часником. Виделкою збийте в ній жовтки. Додайте гірчицю, сік лимона, сіль, перець, поступово влийте холодну оливкову олію. Змішайте до отримання однорідної емульсії.
Листя салату порвіть на невеликі шматочки, викладіть їх у миску із соусом, акуратно змішайте. Потім покладіть листя салату на тарілку. Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися