31562
23:10 24.042020

Салат «Цезар»

Цікаве 8513

Інгредієнти:

– салат ромен – 1,5 пучка,

– білий тостовий хліб – 7 шматочків,

– часник – 5 зубчиків,

– оливкова олія – ​​1 скл. + 4 ст. л.,

– яйця – 2 шт.,

– гірчиця суха – 0,5 ч. л.,

– лимон – 1 шт.,

– сіль, чорний мелений перець,

– пармезан – 30 г,

– куряче філе – 300 г,

– вершкове масло – 2 ст. л.,

– соєвий соус – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Щоб приготувати часникові крутони, зніміть скоринку з хліба й наріжте його кубиками 1 на 1 см. Збризніть підсолодженим лимонним соком. Підсушіть до легкого зарум’янювання в розігрітій до 180°С духовці протягом 10 хв.

Розітріть часник із сіллю та оливковою олією, прогрійте на сковороді на повільному вогні. Викладіть крутони і, перемішуючи, потримайте на вогні 1–2 хв.

Замаринуйте куряче філе в суміші оливкової олії, соєвого соусу, часнику, меленого перцю та солі. Через 20–30 хв. обсмажте на розігрітій сковороді з оливковою олією до золотистого кольору (2–3 хв.).

Приготуйте соус-заправку для салату: 2 яйця опустіть на 1 хв. в каструлю з ледь киплячою водою. Потім дістаньте з окропу і залишіть на 10 хв. при кімнатній температурі.

Миску змастіть розчавленим часником. Виделкою збийте в ній жовтки. Додайте гірчицю, сік лимона, сіль, перець, поступово влийте холодну оливкову олію. Змішайте до отримання однорідної емульсії.

Листя салату порвіть на невеликі шматочки, викладіть їх у миску із соусом, акуратно змішайте. Потім покладіть листя салату на тарілку. Зверху – крутони, тонкі смужки пармезану, шматочки курячого філе.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах