
Яблучний пиріг

Інгредієнти:
– маргарин – 180 г,
– борошно – 3 скл.,
– яєчні жовтки – 4 шт.,
– сметана – 3 ст. л.,
– цукор – 1 скл.,
– сода, погашена оцтом, – 1 ч. л.,
– яблука – 1 кг.
Спосіб приготування
Розтопіть маргарин та додайте всі рідкі інгредієнти: жовтки, сметану, цукор, соду. Всипте до маси борошно й замісіть тісто. Воно має бути еластичним. Розділіть тісто на дві частини та розкатайте.
Приготуйте начинку: очистіть яблука від шкірки й наріжте кубиками. Додайте цукор та корицю за смаком.
Розкатане тісто викладіть у форму з високими бортиками. Зверху розподіліть яблучну начинку. Якщо у вас залишилися білки, можна збити їх і додати до яблук. Накрийте пиріг другою частиною тіста.
Випікайте в розігрітій до 180°С духовці приблизно 40 хвилин.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися